Bloembinderij Diane in Almelo

Bij Bloembinderij Diane in Almelo staat kwaliteit voorop. Al sinds 1999 maken wij de mooiste boeketten en bloemenarrangementen voor u en bezorgen wij deze in Almelo en omgeving. Door ons netwerk van bloemisten kunnen wij uw bestelling tegenwoordig ook landelijk laten bezorgen.

Over Bloembinderij Diane in Almelo

Het klinkt best vreemd om te zeggen dat mijn bloemenwinkel Bloembinderij Diane in Aalderinkshoek al bestaat sinds de vorige eeuw. Sinds het vorige millennium zelfs, om precies te zijn. Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Diane Tinselboer. Op 1 november 1999 kon ik voor de eerste keer op de stoep voor mijn eigen winkel de bloemetjes buiten zetten. 

Voordat ik mijn naam op de gevel mocht zetten, bestond de winkel overigens al een poos. Bloembinderij Kuiper heette de zaak toen. Ik werkte er al twee jaar, eerst als stagiaire, en vervolgens kreeg ik er een baantje op de zaterdagen en in vakanties. Toen ik in juli 1999 net met school klaar was (in augustus zou ik 19 worden), kon ik er voor vast komen werken. In oktober kwam mijn baas plots met een verrassend voorstel: of ik de zaak niet wilde overnemen… Vanaf dat moment is alles gaan rollen.
Op 1 november 1999 kon ik trots de deur van mijn eigen winkel openen. Inmiddels leveren we bloemen in Almelo, Aadorp, Vriezenveen, Wierden, Zenderen, Bornerbroek, Albergen, Harbrinkhoek en Mariaparochie en omgeving. 

‘Bloemen voor iedere lach en elke traan'

Mijn kreet die we destijds op de kassabon hadden staan, houden we er sinds jaar en dag nog steeds in: 'Bloemen voor iedere lach en elke traan' – want dat motto beschrijft precies wat wij onze klanten dagelijks bieden. Dat onze klanten de winkel in de Aalderinkshoek vanaf het begin trouw wisten te vinden, bewijst dat wij in de wijk duidelijk in een behoefte voorzien. Bovendien trekken wij niet alleen klanten uit Almelo, maar uit de hele regio.

Neem contact op

Knusse winkel in Aalderinkshoek

Een jaar na de start heb ik het winkelpand zelfs kunnen kopen. In 2012 heb ik de knoop doorgehakt en het pand gehalveerd. De ene helft heb ik verkocht aan de Primera en de andere helft helemaal gestript en opnieuw kersvers ingericht, iets waarvan ik nog steeds geen spijt heb. We hebben een gezellig knus, uitnodigend en overzichtelijke winkel, waarin het heerlijk werken is.

Nu u inmiddels al zo veel over mij persoonlijk weet, is het misschien ook nog even aardig om te vermelden dat mijn man en ik twee zoons hebben.

Bloemwerk voor speciale gelegenheden

Als Bloembinderij Diane proberen we er met speciale gelegenheden en feestdagen creatief en opvallend uit te springen. Voor Valentijnsdag hebben we speciale anderhalve meter lange rozen gehad en een andere keer rozen met tekst erop, en zo nu en dan organiseren we in het voor- en najaar klantenavonden met leuke activiteiten, zoals miniworkshops en winacties.

Ons assortiment bestaat uiteraard uit de mooiste verse snijbloemen, die veelal rechtstreeks van de kweker komen, naast een wisselend assortiment kamer- en buitenplanten. En we hebben een ruim assortiment glaswerk, potterie en leuke hebbedingen dat varieert per jaargetijde.

Persoonlijk contact met klanten

Er zijn natuurlijk in de loop van de jaren klanten gekomen en gegaan, maar er zijn er ook heel veel die al ruim 20 jaar trouw in mijn winkel komen, dat is zo geweldig. Al onze klanten, we zijn er heel blij mee en trots op, het blijft zo mooi om de klant persoonlijk te kunnen helpen. En er heerst zo veel gezelligheid. Bovendien zijn wij voor velen een luisterend oor, maar ook dat vinden ik en mijn collega Gabriella vanzelfsprekend. Het blijft dan ook na ruim 20 jaar nog altijd buitengewoon gezellig in onze bloemenwinkel, zo uitnodigend midden in de wijk. 

Kom eens langs